心意拳總會(中國香港)論壇  
返回 心意拳總會(中國香港)

作者:
標題: 雲南行 上一主題 | 下一主題
刮地風
版主

積分 108
發貼 49
性別  保密
註冊 2005-10-13
來自 地球
狀態 離線
雲南行

我地又去旅行囉.......你地估呢度係邊度?????日本   .  更唔係啦.

呢度就係香格里拉.後面就係玉龍雪山啦!

本貼包含圖片附件:

點擊查看全圖

2011-5-17 07:36 PM#1
查看資料  搜索該用戶的全部貼子  發短消息   編輯貼子  引用回覆
kc08
版主

積分 125
發貼 125
性別  男
註冊 2007-12-22
來自 香港
狀態 離線
香格里拉

我地去到大理本想揾段皇爺飲茶,但佢好忙,唔得閒招呼我地,咁我地只好自己去宵夜......

本貼包含圖片附件:

點擊查看全圖

人從刀入  刀由人出
人刀合一  刃鋒難擋
2011-5-17 10:20 PM#2
查看資料  發送郵件  搜索該用戶的全部貼子  發短消息   編輯貼子  引用回覆
小蜜蜂
版主

積分 324
發貼 312
性別  男
註冊 2006-3-31
來自 hk
狀態 離線

Quote:
kc08  在 2011-5-17 10:20 PM 發表:

我地去到大理本想揾段皇爺飲茶,但佢好忙,唔得閒招呼我地,咁我地只好自己去宵夜......

咁段皇爺有冇駛出一陽指你睇呀?
2011-5-18 10:58 AM#3
查看資料  發送郵件  搜索該用戶的全部貼子  發短消息   編輯貼子  引用回覆
小蜜蜂
版主

積分 324
發貼 312
性別  男
來自 hk
狀態 離線

Quote:
kc08  在 2011-5-17 10:20 PM 發表:

聽過一句笑話, 『金庸先生的小說提及過的武功, 都會在中國出現』
2011-5-18 10:59 AM#4
小蜜蜂
版主

積分 324
發貼 312
性別  男
來自 hk
狀態 離線

Quote:

師父大人影相都擺返個勢, 好有壓迫感, 好似想整腳人咁
2011-5-18 11:01 AM#5
龍仔
武秀才

積分 60
發貼 60
性別  男
註冊 2009-7-4
來自 媽媽的胖肚子
狀態 離線

Quote:
小蜜蜂  在 2011-5-18 10:58 AM 發表:

咁段皇爺有冇駛出一陽指你睇呀?

降龍十八掌
2011-5-19 12:22 PM#6
查看資料  搜索該用戶的全部貼子  發短消息   編輯貼子  引用回覆
小蜜蜂
版主

積分 324
發貼 312
性別  男
來自 hk
狀態 離線

Quote:
龍仔  在 2011-5-19 12:22 PM 發表:

降龍十八掌

我真係聽過有
2011-5-19 01:42 PM#7
bs28
管理員

論壇打雜小工

積分 357
發貼 357
性別  男
註冊 2004-6-30
來自 香港
狀態 離線

Quote:
刮地風  在 2011-5-17 07:36 PM 發表:

我地又去旅行囉.......你地估呢度係邊度?????日本   .  更唔係啦.

呢度就係香格里拉.後面就係玉龍雪山啦!

後面個座山嶺好有氣勢!
2011-5-21 01:27 AM#8
刮地風
版主

積分 108
發貼 49
性別  保密
註冊 2005-10-13
來自 地球
狀態 離線
更正...去完香格里拉喇,返落嚟麗江啦

背景玉龍雪山的地方是麗江,不是香格里拉. 師兄弟們有日去此地遊玩記得咪同人抝話係香格里拉呀!
原來kc08師兄是咁幽默嘅.
小蜜蜂好眼法,咁都比你睇到。  ...  無錯 ! 段皇爺瞓到黃斯百晏都唔出嚟招呼我地, 一場嚟到咁唔比面,師父趁有D高山反應,條氣唔順咪整腳佢囉。擺埋個post啱啱好。

2011-5-22 01:08 PM#9
kc08
版主

積分 125
發貼 125
性別  男
註冊 2007-12-22
來自 香港
狀態 離線
本來約了段皇爺係蒼山飲茶,佢竟然甩底冇尼到,我地只好係個度影番張相留念下。

本貼包含圖片附件:

點擊查看全圖

人從刀入  刀由人出
人刀合一  刃鋒難擋
2011-5-24 12:48 AM#10

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題

論壇跳轉:

< 聯繫我們 - 心意拳總會(中國香港) >